Portar för alla behov och önskemål

Orange garageport

Det finns många olika typer av garageportar att välja på, tänk på att köpa en garageport som är godkänd enligt dom sista EU-direktiven, det är många regler och lagar som reglerar vad som krävs för att garageporten ska vara godkänd Garagets utformning påverkar vilken port som är optimal för respektive garage. Det finns portar för alla behov och önskemål, Normalt sett fungerar en takskjutport för de flesta inbyggnadssituationer då den monteras bakom öppningen. Denna porttyp passar synnerhet vid mindre garageöppningar där man önskar utnyttja hela bredden och höjden.

Takskjutport

Populär modell av garageport som passar i dom flesta garage. Garageporten monteras på insidan av öppningen med skenor som fästes upp mot taket. Det passar med fördel att garageporten lite högre än vad öppningen är för att skensystemet inte ska ta bort onödigt utrymme mot taket. Takskjutporten kräver heller inte något utrymme framför garaget vilket underlättar vid parkering precis intill portens utsida på garageuppfarten. Ska man gå mycket in och ut via garageporten så är en takskjutport med gångdörr att föredra om det saknas sidodörr till garaget.

Takskjutport infografik
Takskjutport

Rullport

Ibland vill man använda alla ytor i garaget, kanske hänga upp en takbox mot innertaket innanför garageöppningen eller något annat du vill förvara, då är Rullporten att föredra, Rullporten kan monteras båda på in och utsidan av garageöppningen. Rullporten kan likställas med en rullgardin eller ett jalusi som rullas ihop på en axel ovanför öppningen.

Det är lite mindre isolering i Rullportar.

Rullport infografik
Rullport

Vipport

Klassisk garageport som har funnits på marknaden länge, söker man en lite enklare traditionell garageport med stående panel, då är Vipporten ett bra alternativ. Den finns att beställa både med och utan isolering. Vipporten kräver ett större utrymme både i och framför garaget än andra garageportstyper och har högre krav på raka smygar i garaget.

Vipport infografik
Vipport

Slagport

Garageporten som har sina fördelar, två dörrar som öppnas utåt, den tar mycket utrymme framför öppningen, kanske inte bästa modellen av garageport om du brukar parkera bilen framför porten. Däremot är den väldigt bra om du använder garaget för att förvara cyklar och trädgårdsutrustning, då det räcker att öppna en dörr för att komma in och ut med saker. Den finns både som isolerad och oisolerad.

Slagport infografik
Slagport

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0