Att välja rätt garageport

Modernt hus med en stor lyxig garageport

Funderar du på att skaffa en ny garageport? Att välja rätt garageport klanske Det finns många aspekter att tänka på när man ska skaffa en ny garageport. I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om hur du väljer rätt garageport. Oavsett om det är säkerheten, utseendet eller om du ska bygga ett nytt garage från grunden som styr ditt val – se till att planera ditt köp. Väljer du en garageport från Wisniowski får du en port med bra kvalitet som kan den hålla upp till 30 år.

Vilken typ av port

Ett bra första steg är att bestämma vilken port du har störst behov av. Nedanför presenterar vi tre alternativ: Takskjutporten, Vipporten och Slagporten.

Takskjutport

  • Takskjutporten öppnas vertikalt. När den är öppen vilar den under taket och sparar mycket plats. Denna konstruktion ger dig maximal plats både i och framför ditt garage. En fördel med takskjutportar är att dom enkelt kan monteras i alla typer av öppningar. De ger dig också en bredare genomfartsöppning. Ytterligare en fördel med takskjutporten är att den generellt har god isolering, alltså bra förutsättningar för ett välisolerat garage.

Vipport

  • Vipporten är en enkel konstruktion som funnits på marknaden länge. När en vipport öppnas svänger den först utåt innan den lyfts upp under taket. Den delen av garageporten som går inåt brukar inte utgöra ett utrymmesproblem om det inte handlar om större bilar. När porten väl är öppen vilar den under taket och ger dig bra med utrymme. Din vipport kan orsaka vissa besvär under vintern
    eftersom öppningsprocessen kräver att du skottar bort eventuell snö som hamnar framför porten. Vipporten har även sämre isoleringsförmåga än takskjutporten, men den gör jobbet.

Slagport

  • Slagporten är en enkel modell av garageport som kan se ut som en vanlig ytterdörr. Det är ett bra val för den som önskar att huvudsakligen använda sitt garage som ett förvaringsutrymme. Den används som en vanlig dörr och öppnas och stängs för hand. Slagporten ger dig perfekta förutsättningar för att få mycket plats inuti ditt garage, men den kräver också mycket plats utanför ditt garage. Den här porten kräver underhåll i form av skottning under vintermånaderna eftersom porten öppnas utåt.

Välja rätt garageport med motor eller utan?

Är du en person som gillar det bekväma är en port med motor att föredra, och du slipper lämna bilen för att öppna ditt garage. En garageport med motor är alltid låst när den är stängd. En garageport utan motor kan vara stängd utan att vara låst. Den kostnad som tillkommer för att skaffa en garageport med motor är ytterst liten. Den både förenklar funktionen och förlänger livslängden på din garageport. Yttre faktorer I dagsläget erbjuder de flesta garageportstillverkarna sina produkter i olika designer och utföranden. Vill du ha en garageport med trädekor eller vill du ha en matt yta? Dagens garageportar har ett stort utbud av olika ytor och färger. Välj en port med slät yta eller en port med struktur. Ett tips är att undvika svarta portar i direkt söderläge, solen har en tendens att bleka när den ligger på.

Garantier

Det är ingen dum idé att granska garantivillkoren för dom olika portleverantörerna, viktigt att garantin gäller om det verklig inträffar något och inte blir bara något som ser ut på pappret.
Vårt råd är att lägga tid och se till att få allt skriftligt.

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0