Garage tips inför hösten

Is och träd i förgrunden och en bil som kör på en vinterväg i bakgrunden

Man kan inte annat än älska hösten med dess klara luft och fina färger. Men med hösten kommer också kalla nätter och frost, vilket innebär en kall bil med rutor att skrapa. Hösten är en perfekt årstid för att ställa in bilen i garaget, slå på motor- och kupévärmare och njuta av en varm bil. Vad kan man då tänka på när hösten kommer? Nedan har du 5 garage tips inför hösten och vintersäsongen.

5 Garage tips inför hösten och vintersäsongen

  1. För ett varmgarage är det viktigt med en väl isolerad garageport, 40 eller 60 mm. Har du ett kallgarage är en välisolerad port inte ett måste, men tänkt då på att du inte har någon värme i garaget.
  2. Hos tillverkaren Wisniowski går det att komplettera både ny och befintlig port med tillbehöret Thermalseal för ännu bättre isoleringsförmåga. Thermal seal omsluter portens karm och skapar därmed en isolering runt om porten, även kallad bruten köldbrygga.
  3. Ställ in bilen i ditt garage eller under din carport så slipper du skrapa rutan när du ska iväg alternativt nära en vägg så minskar det påfrostning på bilrutorna.
  4. Komplettera med smarta tillbehör. Hos tillverkaren Wisniowski hittar du bland annat fjärrenheten Somfy TaHoma Switch. Koppla in din motorvärmare till en trådlös kontakt och styr den med din smartphone via Somfy TaHoma Switch system. Med hjälp av denna enhet kan du starta motorvärmaren vart än du befinner dig. 
  5. Din bil mår bäst av att få lite värme när temperaturen kryper under 10 grader. Visar prognosen kalla nätter eller kyliga dagar ställ in bilen i garage, starta motorvärmaren och för din egen skull: sätt igång kupévärmaren.

Bonustips: Välj motor till din garageport så slipper du ut i kylan för att öppna eller stänga porten, öppna istället porten smidigt och enkelt direkt från bilen med en handsändare eller något annat smart tillbehör.

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0