Säkerheten framför allt, Säkerhet garageport

Person sitter i bilen och öppnar garageport med fjärrkontroll

Har du planer på att skaffa en ny garageport? Det finns många olika faktorer att ha i åtanke när man köper ny garageport. I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om säkerhet garageport. Säkerhet är en stor fråga när det kommer till garage, eftersom du förmodligen kommer förvara dyra föremål i där och det i vissa fall kan vara en väg in i ditt hem.

Trygg och pålitlig

Motordrivna garageport är både säkra och pålitliga. En port med motor är alltid låst när den är stängd, vilket gör att du inte behöver fundera på om du låste porten eller inte. En manuell port däremot, kan vara stängd men inte vara låst. Tänk även på att välja en garageport med klämskydd mellan sektionerna och vid sidokarmen för att undvika att fingrar kommer i kläm. 

Undvik olyckor med hjälp av fotoceller på porten för en Säkerhet garageport.

Ibland kan det vara svårt att ständigt hålla koll på din garageport. För att förhindra att en olycka sker är det bra att köpa till fotoceller till din port. Med fotoceller stannar garageporten upp så fort något bryter fotcellens ljus, väldigt bra om husdjur eller barn springer in under porten om den är i rörelse.

Appstyrning av garageporten – Nya tiders funktion

APP-styrning med Somfy TaHoma är ett modernt sätt att styra din garageport. Denna innovativa teknologi som några av de största garageport leverantörerna erbjuder gör det möjligt för dig att öppna och stänga dina portar på ett bekvämt och smidigt sätt – genom din smartphone eller surfplatta. Genom att styra garageporten med en APP slipper du bära med dig handsändare. Det finns heller ingen risk att handsändare försvinner och du blir utelåst, eller att någon som kommit över en handsändare kan ta sig in utan att du gett ditt tillstånd. När det är dags att åka bort några dagar eller under en längre tid slipper du dela ut handsändare till potentiella husvakter.

Säkerhet garageport, Så kan du förhindra inbrott i garaget 

Ofta är garaget inte lika väl skyddat med lås och larm som ett boningshus, och kan i värsta fall bli ett attraktivt byte för inbrottstjuvar. Vi rekommenderar dessa förebyggande åtgärder:

  • Utrusta garageport och eventuell sidodörr med ordentligt lås. Moderna garageportar har ofta förmonterade lås som fungerar bra.
  • En garageport med automatisk uppskjutningsspärr är att föredra då den automatiskt går i lås när den stängs.
  • Överväg att sätta in ett larm i garaget, speciellt om det går att ta sig in i bostaden därifrån.
  • Om ditt garage har fönster, glöm inte att säkra upp dessa. Larm är extra relevant för garage med fönster.
  • Om du är bortrest, be grannen parkera i ditt garage eller på din uppfart så att huset verkar bebott.
  • Undvik att ha skymmande buskar och träd nära garaget att gömma sig i, och försök att ha området belyst. Gärna belysning kopplad till rörelsedetektion.

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0