Takskjutporten – mest populära garageporten

Kvinna öppnar garageport med fjärrkontroll

Takskjutporten är den mest populära garageporten när man antingen byter ut sin gamla eller bygger nytt. Varför är det så? Experten Marvin hjälper oss att förstå fördelarna med en takskjutport.

Säkerhet för takskjutportar

Vi börjar med säkerheten, men en takskjutport är klämrisken mellan port sektionerna och längs kanterna väldigt små detta gör att takskjutporten är den absolut den säkraste porten på marknaden. Det går enkelt att uppgradera säkerheten med fotoceller som känner av om något är i öppningen innan porten är i rörelse. Ett annat tillval som är höjer säkerheten är en varningslampa som lyser när porten är i rörelse.

Isolering takskjutportar

Isoleringsförmågan så tar takskjutporten första pallplatsen enkelt! Som standard är en takskjutport byggd med 40 mm isolering och har ett snitt u-värde på 1.2 och passar utmärkt för garage som behöver vara runt 10-15c under vintern. Behöver man ha det varmare finns det 2 modeller från Wisniowski Unitherm och Prime båda använder 60mm innovo paneler som har ett snitt u-värde på 0,79. Vi hjälper dig gärna att ta fram ritning och värmevärde på din nya port från oss där du kan se värdet på just din panel och storlek.

Inbrottsskydd för takskjutport

Takskjutportar med motor är bland det säkraste på marknaden och fungerar också vid strömavbrott. Det gör motor helt automatiskt varje gång porten stänger. Vi kan också erbjuda ett par extra tillval för att öka inbrottsskyddet, Det första är en mekanisk låsning i motorbanan som är väldigt enkelt att montera. Om man behöver en extra hög klassning RC2 vilket är det säkraste Wisniowski har en unik lösning för detta som låser fast portbladet till väggskenorna. RC2 kittet går inte att eftermontera.

Fördelarna med en takskjutport

Kortfattat är fördelarna med en takskjutport

  • Väldigt många valmöjligheter för design, utförande och storlekar
  • Lätt och väldigt säker att montera
  • Hög säkerhet
  • Hög inbrottssäkerhet
  • Bästa isoleringsförmåga
  • Tar väldigt lite utrymme framför och i garaget
  • Oftas blir öppningen större med en takskjutport

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0