Smarta tillbehör till garageporten

Kvinna med handväska tar fram öppnaren till garageporten

Planerar du köpa en ny garageport? Det finns många olika tillbehör att ha i åtanke när man köper ny garageport. I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om smarta tillbehör till garageporten. Vilka tillbehör är bäst?

Nödöppning

Om du har en garageport med motor, och endast en väg in i garaget via porten behöver du skaffa en nödfrikoppling som kan öppna porten från utsidan. Det är en liten nyckel cylinder som monteras genom att borra ett hål i garageporten och skruva fast låset, sedan kan du nödöppna med nyckel från utsidan. 

Nödöppnare
Nödöppnare till garageport

Fotocell 

Ibland kan det vara svårt att ständigt hålla koll på din garageport. För att förhindra att en olycka sker rekommenderas en fotocell som en säkerhetsåtgärd, speciellt bra om du har husdjur, barn eller bor i ett område med mycket spring. Med denna sensor stannar garageporten upp direkt när den känner av ett plötsligt hinder.

Fotoceller illustration
hur fotoceller fungerar

Appstyrning – moderna tiders styrning

Med ett enkelt tryck på din smartphone kan du när som helst få en överblick på ditt garage. APP-styrningen är framtagen för att underlätta och förenkla din vardag. Genom att styra garageporten med en

APP slipper du bära med dig fjärrkontroll. Det går även att ställa in APP-styrning så den känner av din GPS i telefonen, då öppnar den sig automatiskt när du kommer hem, du kan även enkelt släppa någon

bekant i garaget, vart än du befinner dig, du behöver endast tillgång till WiFi Du kan kontrollera om porten är stängd eller öppen, öppna bara APP:en och se vilken position porten befinner sig i.

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0