Så här får du garageporten att hålla länge

Kvinna torkar av en garageport

Som alla andra produkter vill man att garageporten att hålla länge och den mår bra om du tar hand om den och vårdas för av slitage, väder och vind. Man tänker nästan som att garageporten behöver ingen omvårdnad och med tanke på hur utsatt en port är med väder och vind är det otroligt bra hur dom fungerar i ur o skur, men om du lägger lite tid på att tvätta och rengöra porten regelbundet så kommer den att tjäna dig väl i många år utan problem.

Vad ska jag rengöra garageporten med?

Vid rengöring av porten funkar vanligt vatten, ett milt rengöringsmedel och en ren trasa. Är det tuffare smuts kan du använda bilvårdsprodukter ex. vaxschampo. Skötselråden kan variera beroende på port ytan du har. En port med struktur kräver en skonsammare  rengöring. Är du osäker på vad som gäller för just din port kan du alltid kontakta Garageportcenter eller Wisniowski

Hur ofta bör jag rengöra garageporten så att den håller längre?

När det gäller hur ofta garageporten ska rengöras är rekommendationerna 1 gång per kvartal, men bor du i utsatta miljöer som t.ex. havsnära miljö, nära en större väg eller liknande bör porten rengöras oftare för optimalt skydd mot yttre påverkan. Efter tvätt är det viktigt att torka rent sidogummilisternas baksida för att undvika att smuts och partiklar fastnar och då repar porten. Vi rekommenderar även att du efter tvätt av garageportens framsida även gör en översyn på portens insida: Kolla så att vajrarna är hela och att det är en korrekt fjäderspänning, detta för att undvika olyckor. För att port hjulen ska kunna rulla fritt bör du hålla kör skenorna rena från smuts, smörjmedel och damm. OBS, du får inte lägga fett i skensystemet, där ska kullagrade hjul rulla, och fett binder smuts och kan i värsta fall orsaka stopp i systemet.

Lycka till med din garageport, och kom ihåg en välskött port är en säker port!

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0