En bra isolerad garageport sänker dina energikostnader

Bil har precis kört in i ett garage och porten håller på att stängas

Det går inte att undvika att bli påverkad av att elen når nya rekord hela tiden, ett ofta eftersatt utrymme är garaget. Framförallt porten som ofta har varit monterad sedan huset byggdes och läcker mycket värme i jämförelse med en ny isolerad garageport.

Det kanske är tid att se till att välja en ny garageport med bra och låga U-värden för att isoleringsförmågan ska bli bra. Men leverantören Wisniowski bland Europas största tillverkare finns det portar för alla klimat med riktigt bra isoleringsvärde värde anpassat för norden.

40mm panelisolering för isolerad garageport

Det är den nya standarden och håller ett bra U-värde mellan 1.2-1.3 vilket ger en riktigt bra bas och rekommenderas för garage inte är tilläggs isolerade som ska hålla värme upp till 15-16 grader.

60mm panelisolering för isolerad garageport

När det ställs högre krav på ett riktigt lågt U-värde är 60mm det enda valet, detta kan fås med modellerna Unitherm och Prime (för pris skicka en offertförfrågan) En port med denna panel har ett U-värde på 0.8 och rekomenderas vid ny byggda garage, källare eller tilläggsisolerade garage

Panel infografik
Genomskärning 60mm isolerad garageport

Tips: isolerad garageport

Vi rekommenderar motor på alla garageportar då öppnar man snabbt och smidigt men framförallt stänger man snabbt och säkert på det sättet sparar på energin. En vanligt fel är att man efter garageport bytet får dålig ventilation detta beror på helt enkelt att den nya porten är så tät så det krävs att man eventuellt behöver montera dit en tilluftsventil på väggen.

This post by Sunus i Östergötland AB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0